Wednesday, October 5, 2011

hehe ayat best!


Sekali aku dah ludah, aku takkan jilat balik. Kau faham tak perempuan?

Saturday, September 17, 2011

open house sana sini

ok tu lah tittle nye tp x tau nak tulis ape yg saye tau saye x study lagi k bye nak g library (:

Sunday, September 4, 2011

bila hati kita kelabu



smlm ke snway.. sngat happy smpai kaki sakit sgt3..
hmm hari ni kemas2 then library (:
fateennuriqmaismail?
aku dh bace blog die..
YE TUHAN JE YG TAU SAPE YG BENAR N SAPE SLH(:
sape yg knl aku tau aku sape jgak(:
keturunan aku baik2 je,
k lah bye.
p/s : jgn sbut aku plastik ke ape. sbb aku dh berubah n kau xpnh tau aku mcm mane dlu. brsyukur sket aku x bwat pape kat ko lah GILE (;

Sunday, August 28, 2011

ramadhan yang hamir prgi dan syawal yg bakal menjelang

yeay! nak raya dah (: tp rmadhan dh nak habis! pasti saye rndu sgt3 kat solat terawikh!
hmm
baju raye? warne purple!
kasut saye tumit tinggi :P habis lahh ):
hmm tapi en tahun ni saye spm dan itu mse dpn saye!
so x dpt sngtlah nak beraya sakan ):
pape pon saye ingin mngucapkan
SELAMAT HARI RAYE MAAF ZAHIR DAN BATIN

Thursday, August 11, 2011

OK WANIE BACK TO CHEMISTRY AND BIOLOGY


SAYE KENE BELAJAR OKAY? BYE :p

kau budak yang dari dulu sampai mati x suke aku tapi kau tau? aku dah maafkan ape yg kau dh fitnah psl aku sbb pmr kau dh dekat sngt



FATEEN NI SEBENARNYE X LAH JAHAT MANE TAPI DIE YNG X SKE PENDENGKI NI SNDRI YANG DNGKI NGAN RELATIONSHIP AKU N AIZAT TUH,, MAKA KAMI PON BERMUSUH LAH X SUDAH
TP SMPENA BULAN RAMADHAN YG MULIA SGT3 NI AKU DH AMPUNKAN DOSA2 DIE, XPELAH, AKU TAU KAU DH FITNAH AKU MCM HARAM SUME EN? SIAP SUBAHAT NGAN ORG LG AKU X FITNAH SBB SUME KENYATAAN TUHAN JE YANG TAU BETAPA AKU DH SABAR NGAN PRANGAI KAU.

KAU urrrmm,, COMEL KE? HAIHH NI ADE GMBAR NYE. N JNGN TNYE MANE AKU DPT TGK FB DIE, ZAMAN SKRNG NI KAU BLOCK LAH ORG TU CM NE PON BOLEH BUKAK PNYE PROFILE TU,, SO X GNE K?


AKU SNGAJA BIAR BLOG AKU NI PUBLIC SO THAT KAU BOLEH BACA POST AKU NI ANYTIME YE ADEK TEMBAM? HAHA
K BYE :P








About fateen: heyy guys (: , i'm fateen nuriqma (: . i'm 15 y/o (2011) . i love to smile and love to make people laugh . if you want to know about me , dont be shy to ask me ok (: ,
DO ADD , DO TALK (: .
Guna lahh gambar sendiri .
please be yourself ok :) ♥
tak memilih pon dalam berkawan nie , janji org tuh baek :) .
berbangge menjadi rakyat malaysia :D .
* simple gurl
* friendly
* not arrogant

* really sensitive
* sometymes like a children .
* request akan di approve dan ade jugak tidak di approve (sorry)
sangat sangat syg kepada family . mama terutamanya :) . kawan kawan :) . tak suke dgn cara sy ? . haha . weyyhh . macam aku kesah :) . diri aku . kau tade hak nak ckp pape :) . ok ? get it ? GOOD :) . k lahh . boii ♥ . awak baek dgn sy , sy lagi baek dgn awak :) . ♥ .
♥ dont judge a person by one mistake cause nobody is prefect .
♥ i will try my best to be a friendly person to you ◕‿◕ ♥

P/S : wall to wall only :D baru syiokk . knkn :D
: PMR CANDIDATES :) . doakan sy ok :) tenkiuuuu ♥ .

SUCKS GILA BAWAH NI ;
-COPYCAT
-STALKER
-FAKER

There is only one happiness in life,
to love and be loved.

- George Sand - Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ .

P/S : benci gile gile dgn PENDENGKI :)




THNX A LOT SBB JAHANAM KAN EXAM AKU YG SBLUM2 NI.. GEMBAR GEMBUR KAN PERKARA KECIK EN?
KAU NAK PRINT BLOG NI BAGI CIKGU PON AKU X KESAH SILAKAN.
AKU DH MALAS NAK BUAT DOSA NGAN ORG CAM KAU NI.
BLAJARLAH ELOK2 YE DIK? DLU PMR AKU DPT STRAIGHT 8A. TP KAU? HAHA.. INSYAALLAH! PASTI BOLEH :p:p:p:p


NAK KENAL DIE?
NI URL DIE
http://www.facebook.com/fateennuriqma22021996#!/fateennuriqma22021996

Tuesday, August 9, 2011

ya allah aku takut spm dh dekat sgt ):



ya allah
kau tenangkanlah hati ku ini dlam menempuh dugaan spm yg hampir ..
adoii risau nye ):

Sunday, July 31, 2011

terkenang kembali saat di maktab




puasa tahun ini aku tidak lagi ditemani rakan2 yang ceria
tidak lagi kedengaran ceramah2 yang disampaikan oleh rakan semktab ku sendiri
tidak ada lagi rakan sebilik yang akan mengejut aku untuk bersahur
tiada lagi aku bertadarus di surau makatb randah sains mara langkawi
ya allah
kau tabah kanlah hatiku ini
ya allah semoga kau mengerti bahawa setiap linangan air mataku mengenang kembali kisah2 ku yang lalu disana adalah kerana aku sesal dengan setiap perkara buruk yang aku lakukan
ya allah semoga kau panjangkan umur rakan2 ku
kawan2 ku di langkawi
jika kau terbaca ini
dengarlah
walau tidak seakrab mana persahabatan kita
walau kita tidak sebilik
sejantina
sekelas
tapi setiap nama di sana masih segar dalam hati aku
semoga semua berjaya di dunia akhirat
terima kasih kerana sudi menjadi teman tawa tangis ku selama 4 tahun


salam ikhlas
wanie

ramadhan

bulan yang penuh keberkatan penuh mulia

ya allah semoga ramdhan tahun ini kau bukakkan pintu hati ku ya allah
kau limpahkanlah nur hidayah ke dalam jiwa ku ini agar aku dapat sujud kepadamu dengan penuh rasa takwa dihati


ya allah
kau ampunkanlah dosa2 ku yang lampau
sesungguhnya aku ini hambamu yang lemah sesungguhnya kau lah MAHA pengampun lagi mengasihani


ya allah semoga ramadhan tahun ini aku mampu berubah menjadi hambamu yang solehah
menjalankan amar makruf nahi mungkar


ya allah di bulan yang mulia ini
aku merafa'kan kesyukuran kepadamu kerana masih memberi ku peluang untuk menikmati pahala puasa di bulan mu ini ya allah
kau masih lagi mmberiku peluang untuk menghirup udara yang telah kau jadikan ini ya allah.
kau masih memberiku peluang untuk menyambut ramadhan kali ini bersama kedua ibu bapaku serta adik2ku,


sesungguhnya kau lah yang MAHA mengetahui dan MAHA penyayang..

rabbana athina fiddun ya hasanah wa fil akhirati hasanah waqina azabannar

Tuesday, July 26, 2011

25 julai

okay td aku x g skolah sbb?
hehe ape agi?
bgn lambat ahh.. but but ptg tu aku gerak g library
bljar okay?
exam dh dekat (:
real spm? 14/11/11 haha amek kau! dekat dah okay?
hmm so esk nak sekolah jadi lps ni
bace sejrah skit then bio skit thenn zzzZZZZZZZzzz..

Sunday, July 24, 2011

ramadhan dan raya

wahh puasa nak dekat
wahh raye nak dekat
wahh SPM pon nak dekat jugak

sabtu yang happy (: 23/07/2011


okay hari ni saya menggila di plaza alam sentral..
menyanyi karaoke di depan org kat foodcourt,
habis nyanyi foodcourt terus penuh gile.
semua org tepuk tgn. fuhh
haha,,
(perasan jap)

pastu tnggu mak ngan abah dtg. hehe sbb diorg g kenduri DATO' mane ntah
hmm,, pastu dpt
PHONE BARUU!!!
samsung corby yang murah dan comel.
haha..
x sngke sbbnye phone c3 ku dh pon dirampas oleh ketua pengawas.
(mmg salah aku pon bawak g skolah sape suruh en?)
hehe.. so itu sahaja bye (:

Sunday, June 26, 2011

lorong haji taib chow kit

dalam dunie ni satu jea yg kite prlukan, rase kasih syg.. tnpe kasih syg. semua akan mati.

tp bile kite renung sejenak ramai ke manusia yg ade perasaan kasih syg tu? haihh.. dh xde..

nak tgk contoh?
hmm kepada awek n bf diorg mule2 syg.. mmg terlalu syg. smpai x dapat nak bendung dah kasih syg diorg buat aksi terlarang. bile lahir insan yg patut disayangi, diorg buang.. mane kasih syg yg asal tu? hilang dh?

n then kepada parents
saye x slh kan sume tapi kepada yg tergolong ni je lah..
nak kahwin wahh bukan main die syg bini syg laki, dh dpat anak bertambah sayang.. anak2 time kecik ditimang-timang bile dh besar? mane menghilang?


haihh...
macam mane kita nak maju, mmg lah dunie skrg ni kite x patut tgk bnde yg buruk, kite kene sntiasa kat positive sidelah move on lah ape lah.. tp ade x kite semua fkir bhwa bnde yg buruk n teruk tu lah yg bakal makan negara n agama kite satu hari kelak kalau kite pnye generasi x bendung?


hmm,, bukan ape just terkilan, td tu sekadar coretan mukadimah
mlm td aku ikut bapak aku g chow kit nak tgk mcm mane panorama malam kat situ.
ternyata ape yg digmbarkan kat tv sumenye betul..
aku terkilan bile tgk bnyak laki jd nyah then jual bdn n majoriti MELAYU
aku terkilan tgk pakcik melayu pakai songkok beli nombor kat cine yg jual hp dpn mate aku..
aku terkilan bile ade pelacur dtg dkat ngan kereta aku nak cari duit,.
aku terkilan tgk ade isteri org berurut ngan laki tepi jalan n suami n anak2 sekadar tgk dlm kereta

haihh mngapakah..


mmg nak kiamat dunie ni

Saturday, June 18, 2011

wanie




wanie skrg akan cuba senyap n x merayau sangat sbb die dh mnyesal x blaja betul2 lepas keluar dari mrsm. wanie akan cube belajar smpai berjaya mcm dlm gmbar ni, thnx,, awayy..

Thursday, June 9, 2011

hari jadi aizat 7/6/2011

ngee.. nothing much to write..
kami berjalan dan aku menipunya aku dihantar oleh abahku padahal aku gerak stngah jam awal dari die sbb nak beli kek kat SECRET RECIPE.. ngehehehe.. sorry syg..
kami berjalan di snway sgt sweet tp skjap je sbb ptg kene g tusyen maths n science
makan di kenny..
first time aku wat tudung mcm dlm gmbar ni..
saye x romantik sgt! haha.. buktinya? aku beli tiket wayang X-MEN FIRST CLASS JE UTK DIE..
so tu shja,, ggooddddbbyyeee! <3






omaiigaaddd! nape lawa sgt?

alhamdulillah..

sume gmbar di fb xtermasuk di album org tnpe hijab telah saye buang.

Wednesday, June 8, 2011

rindu ok bye

Hanya Stokin, Namun Aku Bersyukur

Aku diberikan didikan agama yang secukupnya oleh ibu bapaku. Apabila umurku mencecah 13 tahun, aku mula hidup berdikari di sekolah berasrama penuh dan di sana, kami semua pelajar perempuan diwajibkan berstokin sepanjang masa. Aku sebagai seorang pelajar yang mengikut peraturan memang sentiasa memakai stokin di sekolah.

Tetapi apabila pulang ke rumah, melayanglah stokinku entah ke mana. Apabila umurku 16 tahun, aku berpindah sekolah kerana mendapat keputusan yang cemerlang dalam PMR. Sekolah baruku turut mengarahkan kami memakai stokin sepanjang masa dan bagi ku, itu bukan satu masalah. Tetapi, amalan berstokin di rumah tetap tidak aku lakukan. Mungkin bagiku berstokin tidaklah sama penting dengan bertudung.

Sehinggalah aku mendapat tawaran ke salah satu kolej matrikulasi di utara Malaysia. Selepas mendaftar dan mengemas barang-barang di dalam bilik, kawanku mengajakku bersiar-siar di kawasan kolej. Aku mula terfikir, adakah aku perlu berstokin walhal tiada peraturan menyuruh kami memakai stokin di kolej tersebut.

Aku mengambil masa yang lama untuk membuat keputusan kerana aku sedar bahawa apa sahaja keputusan yang akan aku ambil pada saat itu, akan aku teruskan hingga ke liang lahad. Sehinggalah kawanku memanggil namaku, aku dengan lajunya mencapai stokinku dan memakainya dan terus keluar dari bilik. Sejak dari itu, stokin tidak pernah lari dari kakiku.

Bila ku imbas kembali hari pertamaku di kolej matrikulasi, aku rasa gembira kerana memilih untuk berstokin. Bagi aku, Allah telah turunkan hidayah-Nya kepadaku pada hari tersebut dan aku sangat bersyukur.

Selama 5 tahun aku memakai stokin, hanya tahun ke-6 baru aku berstokin seikhlas hatiku.

Walaupun hanya stokin, bagiku ini adalah anugerah Allah untukku. Terima kasih ya Allah untuk hidayah kecil ini.

Pesanan untuk saudaraku wanita di luar sana, janganlah putus asa untuk mengamalkan apa yang Allah suruh. Sesungguhnya hidayah Allah akan turun jua kepadamu dalam keadaan yang tidak dapat kamu bayangkan.

Teruskan berdoa dan teruskan beramal, semoga Allah akan mengurniakan hidayah-Nya supaya kita sentiasa berada di jalan-Nya yang lurus. InsyaAllah.

Anda Semakin Matang Bila...

Anda dapat bertenang dan bersabar seandainya hajat anda tidak tercapai.

Anda mampu menyembunyikan perasaan anda yang luka dan tersinggung oleh seseorang dalam kumpulan dan berlaku sebagai biasa.

Anda tidak merasa iri hati bila melihat orang lain dipuji dan disanjung.

Anda dapat menghadapi kebencian orang yang anda benar-benar merasa tidak sewajar dengan mereka.

Anda mampu menguasai nafsu gelojoh walaupun anda ingin mendapat perkara yang anda fikir boleh dapat.

Anda dapat menahan rasa sakit hati dan malu seandainya anda tidak dapat hidup setaraf dengan rakan sejawat anda yang lain.

Anda terus berlaku adil dan saksama walaupun suasana sekeliling menghalang maksud anda.

Anda dapat menerima kritik atau salah faham orang tanpa memperbesar-besarkannya.

Anda memandang jauh kedepan, umpamanya dengan sabar menangung kesusahan demi kepentingan masa depan, tanpa merasa resah, bimbang dan ragu.

Anda memberi persetujuan kepada pendapat- pendapat yang anda tidak setujui dalam perdebatan tanpa merasa sakit hati atau tidak senang.

Anda berbahagia bersendirian dengan mempunyai satu kegemaran atau hobi yang benar-benar anda minati.

Anda mengaku dengan jujur tidak tahu bila anda betul-betul tidak tahu, tanpa merasa malu.

Anda menghadapi orang-orang tua atau orang- orang yang lebih berpengaruh tanpa sentiasa berusaha untuk menimbulkan kesan-kesan negatif.

Anda akan cuba melakukan sesuatu dengan sederhana bukannya berlebih-lebihan untuk menunjukkan bahawa anda dapat melakukannya dengan lebih sempurna.

Anda dapat mendahulukan kepentingan orang lain walaupun anda tidak merasa senang kerananya.

Anda boleh berlaku wajar dan saksama terhadap orang-orang yang tidak anda sukai.

Anda dapat mengujudkan rasa kasih-sayang, cinta atau boleh bersahabat tanpa mendapat tempat yang utama dalam hidup mereka.

Sekiranya anda lelaki, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan wanita tanpa berfikir bahawa anda adalah lelaki yang jadi idaman setiap wanita.

Sekiranya anda wanita, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan orang lelaki secara jujur.

Monday, June 6, 2011

sila lah bace ye.. sile2..

13 ALASAN TIPIKAL WANITA Y TIDAK MENUTUP AURAT
Pernah nasihat atau tegur kawan-kawan anda yang tidak menutup aurat? Jom kita tengok apakah alasan yang selalu digunakan wanita yang enggan menutup aurat apabila ditegur kesalahan mereka itu. Dan apa jawapan yang mungkin sesuai untuk mereka.

1. Semua yang tutup aurat, kompom masuk syurga ke?
-Yang pasti, tak tutup aurat, kompom masuk neraka.

2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.
-Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. "Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia". Samalah dengan tudung. Tudung pula yang disalahkan, " pakai tudung tak mestinya baik..bla...bla...bla..."

3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.
-Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.
-Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.
-Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.
-Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

7. Walau kami tak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa.
-Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

8. Sukahati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.
-Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan.
-Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.

10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)
-Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.
-Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..
-Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.
-Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.“Wahai wanita, setiap ciptaan tuhan yang berharga di dunia ini akan terlindung dan amat sukar untuk diperolehi. Di mana kamu boleh dapatkan permata? Tertanam jauh di perut bumi, tertudung dan dilindungi. Dimana kamu jumpa Mutiara? Terbenam jauh di dalam lautan, tertudung dan dilindungi oleh kulit kerang yang cantik. Di mana kamu cari emas? Terperosok di lapisan bumi tertudung dengan lapisan demi lapisan tanah dan batu. Tubuh kamu adalah suci malah lebih berharga daripada emas mahupun permata. Oleh itu kamu juga perlu bertudung dan melindungi diri kamu.”

i just can't wait for someone's brthday tmrrw!


saya x kan bukak tudung dh. tu janji.


xtau nape smlm terfikir jauh sgt.
hmm.. smpai ttbe keinsafan tu dtg.
aku sedar aku sape n aku xkan dedah2 kan sume aurat aku kat laki dah, yg lepas tu biarlah kite jadikan sempadan.. hmm skrg ni aku nak jage diri aku elok2 mmndang kan ini lah tahun terakhir aku bersame keluarga. tahun dpn maybe akan terpisah sbb nk sambung belajr sume, harap2 aku berjaya, amiiinn,,
aku jnji dgn diri aku utk tidak pkai ketat2 dah. sbb pkai tudung tp pkai ketat no use jgak en? serupa x pkai tdung je. serupa bogel je. hmm,,
xpelah wanie, tu janji, bye,,

semalam yang best tp..

mule pergi lbrary. stdy balik, buat hw sume ,, mcm biasa lah, hmm bg aku bljar ni x perlu lah nk menunjuk semua taruk gmbar sume,, ish3,, riak en? haha.. tp aku rase mcm aku lak yg riak skrg,,
kalau nak belajar tu belajar je lah x yah g tau org pon,, tuhan tau okay?
okay2..dh wanie biar je lah ape org nak buat, haiiyyoo..

yup! smlm aku tgk bnde comel ni kat wayang.


sgt best n ade part2 yg ttbe air mate aku meleleh. hehe.. kalau tgk dgn mak n abah msti lagi best tp diorg sibuk.. hmm
so aku g ngan adik aku lah en? then balik tu ade org yg bisu n pekak yg berbngse cine dlnggar dgn kereta yg dpndu oleh lelaki mabuk yg berbngsa india. n aku yg berbngsa melayu pon tlg lah lelaki yg DI langgar tu. kesian sgt. aku jd x keruan sbb terkejut tgk accident dpn mate, haihh,, no plat kereta yg langgar tu WQL 6008.. terbaik oh kau! dh langgar lari gitu je. x tlg ape pon!
so pesanan aku

Friday, June 3, 2011

cuti-cuti rindu langkawi!

okay i miss my friends.. x hangout ngan diorg pon xpelah coz dh g lngkwi dh nk upload gmba tp diorg xpkai tudung so i hormat okay ? so bye2 <3 loves

Tuesday, May 31, 2011

Maddi Jane - Price Tag (Jessie J) i love it okay??

nak jadi mcm die!



Saturday, May 28, 2011





asmaradana group

Sunday, May 22, 2011

you stalk me back syg?

you stalk me back syg? haha. thnx but nothing new about me ...
i'm happy with my life.. no need to write it as a blog so tht people will know. i always make it as my story not a public story.
u know why? bcause i'm not cheap (: oopss sorry..
oh yea. i know u r damn clever damn smart enough en?
until all your precious time tu u try to find out good picture to post. to describe ur feelings sume,, come on babe.
we're having a big exam ths year.. go study lahh, i'm bored stalking u already. so,i wanna stdy now. good luck syg with ur life n LOVE.. haha,, he such a jerk u know? touch many girls bfore? eww..




BUT U KNOW WHTA DEAR? I WONT DO THAT HAHA.. COZ U R NOT GOOD ENOUGH TO BE MY FRIEND. THNX!

Tuesday, April 26, 2011

tatkala gadis ini berjalan kesedihan

akan ku ingat tarikh hari ini 26/4/2011..
tatkala aku meredah hujan lebat untuk smpai ke rumah.. aku dilanda badai,, ribut yang terpaksa ku harung.. kisah ini kutulis bukan utk menagih simpati tapi utk berkongsi cerita..
hari ni abah bagi rm50 untuk belanja smpai akhir bulan,, hati terkejut tp msti hikmahnya,, dari pagi aku x bertemu dgn mak <3 sbb mak kene pergi berubat..
aku dihantar oleh abah macam biasalah jawabnya.. aku belajar mcm biasa di skolah..
habis skolah aku pergi ke prpustakaan di ttdi,, bukan budak nerd tp sbb nk siapkan kerja yang dah lama aku tngguh... mungkin pulang sahaja aku dari dua kem yang telah aku hadiri berturu-turut itu mnyedarkan aku tntg masa..
dan sekarang baru aku sedar dan nmpak allah itu mnyayangi aku dan sntiasa mmberi peluang kepadaku unutk bertaubat atas segala apa yang aku lakukan,,
petng itu stelah pulangnya aku dari library, hujan tiba-tiba turun,, lebat yang amat,, aku tersentak dengan bunyi guruh dan kilat yang tidak berhnti2,,
aku pon snggahlah kat 7E.. beli payung,, nsib baik ade duit lebih sbb abah bg bnyak skit td,, pyung tu rm 13.. aku keluar je sume memandang,, ade yang pndang mngejek dan ada yang pandang simpati melihat aku,, seorng gadis kesejukan bermandikan hujan berjalan seorg diri di bwah hujan lebat.. gadis itu mungkin tidak tahu apa nasibnya kelak.. adakah akan dipanah petir,, adakah akan ditimpa pokok yang bakal tumbang bila2 masa sahaja,,
hatiku terkilan bila ada yang snggup mmbuka tingkap knderaannya dan mngejek aku yng sedang berjalan seorg diri smbil basah itu,, hatiku menangis,, tp aku tabahkan hatiku jua. aku slamatkan buku2 ku dari basah terkena hujan.. ku ubah posisi beg yg asalnya dibelakang brgnjak ke dada ku.. bgtu cntanya aku pda ilmu yg aku pelajari,,
smpai saja diterowong aku perasan air sudah menenggelamkan kasut ku,, ah sudahh,, jnganlah bnjir .. mm mana mak, adik abah nk balik.. di penamat trowong itu,, btul2 aku hndak keluar ranting kayu yg brcbang daun2nya jatuh di dpanku,, subhanallah,, astaghfiruullahh.. terima kasih ya allah kerna masih mmberi peluang kepadaku berjalan dengan elok tnpa dihimpap rantng sbesar lengan ku,,
aku smpai ke rumah dengan mnggigil..
tidak smpai 10 minit kmudiannya adikku yang brumur 13 tahun smpai ke rumah,, dia hebooh mncritakan air sudah ke paras pahanya,, masyaallah.. cpt nya? fikirku..

hatiku gundah apbila adikku mngatakan ada kereta yang tersanggkut disitu,, aku risau jika ibuku yng mnjadi mngsa....

mgkin ini saja nukilan yg mampu aku luahkan pda kali ini.. sekian,,

Tuesday, April 5, 2011

bosan okay??

okay xtau ape nk tulis,, now online jarang gile.. hehe..
nk spm
NAK STRUGGLE GILER2 4 the sake 4 spm (:
nk prove kat pn. WONG YG AKU BOLEH DPT STRAIGHT A!

iman kau dah lawa gila!


okay this is my fren,, kwn sejak sekolah rndah agi and now die dah babababababababiiii hensom plus lawa!

ok iman! aku suka gmba kau ni smpai aku wat blog ok?? haha

Sunday, March 27, 2011

hidup aku bagaimana??


haihh.. 5a's itu je ke yg aku mmpu utk spm huh??


harap2 spm lagi bagus.. even x straight pon but pastikan yg A tu msti A+


I NEED TO BE MORE HARDWORKING! OHH YEAHH :P

sorry tp i tau u akan jadi same cam i.. thts y i post blog ni :P


hahahaha.. so now i can laugh happily,, bukan bemksud nk glakkan kau balik ke nk kutuk kau balik ke..
tapi aku dah agak dahh. paan akan buat bnde tu kat kau (:
to nadia jack: i mmg still stalk blog u syg.. bukan sbb i dengki ke ape cume i nk tau ape paan akan buat dgn u..
i dah agak dah yg die akan buat mcm ni.. utk pngetahuan u.. dulu pon die dah kate jgn pcayekan die 100% sume,, tp i percaya.. haihh.. itu mmmg silap i i admit,,
and one more thing yg akan buat die tinggalkan ssorg tu adalah bile prmpuan tu tunjukkan yg he's evrything.. die pnh pesan kat i dulu.. jgn anggap die bf.. tp nk buat mcm mane en? the way he treat me bapak ahh.. mmg cair habis ahh.. dgn ayat die sume,, hadeh,. dear nadia.. u know what.. i bukan la kn kate ape.. tapi i rase ending u nnt same jea mmcm i (:
u get ready ahh dari skrg..
just find another guy siap2 n one more thing! DONT EVER CONTCT HIM ANYMORE!
i penah buat yg psal cntct2 tu.. lame2 die cntct i balik.. but now dah x dah bcoz i have AIZAT! <3
HEHE.. i kesian kat u.. kite mngse PAAN.. haihh :P


ok wanie .. dah2 ahh tu nk kesah psl hidup org.. hidup kau pon xtntu agi :P

Saturday, March 26, 2011

hehe malu lak bile adik sorg ni bace (:


ghaaaarr! faiha post blog psl aku lak (: thnx dear sbb doakan kak wan pnye spm(:

Friday, March 25, 2011

video

Monday, March 21, 2011






I KNOW MY FACE UGLY GILAK.. BARU LEPAS NANGIS OKAYY??
and i manage to smile back,, sayangg.. this is ur present for me..
i'm sorry i xde pape nk beli melainkan kek lapis sarawak tuu..
hmm xpe2.. i have a big surprise untuk you next anniversary kay dearr..

P/s : ni lah hadiah yg paling comel and kreatif yang i prnah dpt :P
thn xsyg (: i love you so much

Sunday, March 20, 2011

cuti yg mmg gila hangout habis!

oh yaa! bfore tht.. nk paste ni jap <3
“(¯`*•.¸♣♦Tak perlu mencari teman secantik BALQIS jika diri tak seindah SULAIMAN ♦♣¸.•*´¯)”

betol kan ape yg die kate??
so kepade laki yg x hensem yg kat luar sane.. xpyh lahh asyik dok nk berangan nk awek cun2.. tgk muka anda dulu kayy??


so pasal cuti kali ni (: just nk ckp.. tak pernah ade satu hari pon aku xkeluar and macam biasa ahh selalu keluar ngan sape??
sapesape?? cube teka?? ahahha.. padahal sume tau.. yes,, him! totally him! my lovely bf! aizat mubarak.. perghh! menunjuk abis ahh ni ?
<3 GEMS! gharr! terover lak :P

so haritu .. imean semalam baru jea smpai kl again aftr 3 hari 2 mlm kat srwkk..
percutian yg pada mula nya bosan tp hari last bru nk best.. LOL! -______-
HAHA.. pe daa mak n abah ni enn?


so takde bnde nk cite skrg.. oh yeahh.. esk sekolah and aku x suke itu sbb kene bgn pkul 5.30 pagi ): hmm,,
then ape ehh?? haihh.. ntahh oh yeahh! keputusan exam aku yg sgt mncuakkan .. trutama nya addmths .. chmst bio physics tu twkal je lahh.. ape pon aku x minat okay..
tapi alhamdulillah stakat ni aku xpenah la failed mmane sains tu..


ohh.. harituuuu kan2.. harituu lahh.. dah lame dahh..
aku ade gi education fair due kali.. so tgh decide nk college ke U..
org kate college ni sosial sgt.. mmg betul ahh kann?? haihh.. so bored..
ntah.. malas pula rasenye nk pkir mase depann.. skrg msti pkir SPM!
9a's OOOOyeahh!
msti kalahkan
1. NADIA JACK
2. NAZURA ISHAK(SEDARA)
3.AIN(SEDARA)
4.SUME BUDAK MRSM (:
5.NAIMI FARIS (KAWAN TERCINTA)* soory naii! kau msuk dlm list sbb kau terlampau rajen wooiyyytt! aku jeles :P
6. BDK ASRAMA SEKOLAH DU;P haha :P
7.KAWAN2 SEKOLAH.. EVEN X SAME ALIRAN,. MESTI KALAHKAN JUGAK..
8. TU JELAHH.. NK BNYAK MANE AGI ENN?? NGAHAHA :p'


Okayy.. aku dah terlmpau bnyak merepekk.. maybe thts all! loves!



sorry ahh.. tapi sbnrnye saje je nk promote gmbar time kurus dulu:P blewwkk :P

Friday, March 18, 2011

ah kau..

hahaha.. tadi aku bace blog si arnab BURUK ni.. (haishh x baik betul! )
die dpt tujuh A?? woow! tahniah ahh. tapi xyahlah nk mnunjuk eh cik akak??
hahaha
:P
".. and guess what? yes, i mmg dah score pun 7A++ haha... ambik kau! kau boleh bid aku ker ? lol"


so eww okay??

haha.. kau dan kau.. aku sakit hati.. tapi...









aku dah maaf kan adik2 (: kak wan baek tau :P bwahahaha :P

to my dear AIZAT MUBARAK (frosted gems)


i love you so much! happy sweet anniversary sayang.. i know i'm wrong.. i slept when the moment we suppose to have a long talk and a sweet talk.. i'm sorry bcoz i can't be near you on our annivrsary sayang.. i'm sorry for evrythng): and now.. ijust wanna say tht i love you (: and whatever they say about us.. i really love you (': it has been three months we're tgther ang hope we'll be matured after ths (: no more LOVES fight aitt? hehehe :P
MONS <3 GEMS! and tht's really true (:
ILOVEYOUSOMUCH!

Thursday, March 17, 2011

rocketeer

adelah sorg budak pompuan ni

ye aku gemok
ye aku dah keluar dari mrsm
tapi boleh aku ckp smthing?
aku xkene buang okay? brape kali
aku nk ckp? taulah badan aku x solid tapi hati aku solid. academics aku solid otak aku solid.
kau?? tahun lepas pnye pointer pun cukup2 makan jea??layak ahh duduk mrsm?? baik bagi aku jea ganti tmpat kau kau pkir aku tak tau pape ahh pasal kau even aku dah blah dari maktab ksyngan aku tu?
aku harap kau bukak blog aku dan bace. aminn..
oh yea.. tak puas hati ape aku ckp pasal bf aku??
aku tau bf aku x HOT mcm bf kau.. hot sgtkah??
stkat dapt trnsfer2 kejadah kat jepun tu aku tak heran okay?
aku pnye bf sntiasa ade ngan aku, aku bhgie..
haihh lntak aku ahh!
dgr sini..
FAT PEOPLE ARE HAPPY PEOPLE! so?? jealous?? haha :P
kau rosakkan hari aku dgn mereka!

p/s kau yg tu tu tu.. spoilkan gmbar je!

sarawak!









my face are happy but my heart is sad.. i miss him already )':
my dear GEMS! <3


AIZAT! UTGK BETUL2 GMBA tu.. i pkai gelang you! <3

Wednesday, March 16, 2011

this is for you FROSTED GEMS!

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

Tuesday, March 15, 2011

i'm just happy.. thnx.. (:

Monday, March 14, 2011

omg! it's my face mase form 1 kot :P so dffrnt!






I MISSS MRSM LANGKAWI DAMN MUCCHHhhHHHHHHHHH!

today's outing

hahaha.. asalnye nk pergi library tapi amek kau.. satang pkul 12 tgh hari tapi bukak pukul 2 .. lupe library kalau hari isnin mmg lambat bukak ,, wahahaha :P

so kitorg borak2 lah dpn lbrary tu.. tapi tgk jam mcm x GERAK2 je.. adoi3!

hmm,, dgn perut aku yg sngt berbunyi ni aku nekad nk makan kat ONE UTAMA sbb cafe kat situ TUTUP.. haiyyooo,... bertuah betullah hari ni.. stress :P
haha.. tunggu bas pon mcm ape nye..
haihhh.. sabar je lahh..


then sampai one utama terus order mcd ouhh.. then lepak kat gazebo kat water fountain kat luar tuu


sayang i yg sorg ni kann (: bile i nk wat sejarah u tnye maths., ahaha.. nasib i suke belajar maths oh dearr :P


hehehe.. then kitorg karaoke la.. makan lagi la,,

masuk marks and spencer bukan beli ape pon .. ahahha..

then ape ehh??

ouhh ye ! JUICE WORKK! SEDAP OHH!

(SBNARNYE MULE2 MINUM RASE DIE PERGHH :p)


so tht's all for tdayy,, thnx!


ILOVEYOUAIZAT!

haiyyoo.. bile nk kurus wanie oiii??



2007






2008







2009





2010







2011..


warghh! dah gemok lah sekarangG! conclusionnye.. 2010 paling kurus.. wee (sblum masuk du) :P